Naturtro protese



 


En naturtro tandprotese, er en protese, hvor tænder og tandkød er udformet og indfarvet helt som naturlige tænder og tandkød.
     
Det, at skulle have erstattet nogle af sine dårlige naturlige tænder med en del eller helprotese, giver, hos nogle, en frygt for at tænderne skal komme til at se ”kunstige” eller fremmede ud. Dette er dog ikke længere tilfældet. Takket være den nyeste teknologi, er det nu muligt at lave en tanderstatning, som er lige så naturlig som ens egne tænder. Ingen kan derfor se, at enkle tænder, eller en hel kæbe, er erstattet med en tandprotese.

Det der tidligere blev kaldt for ”forloren tænder”, hedder i dag ”naturlige tandproteser”, hvilket vil sige, at det er muligt at fremstille en tandprotese, som ser helt naturlig ud, og som endda kan “pynte” på det, som man måske var ked af ved sine naturlige tænder.
 
 



 

De nye naturlige tandproteser har et tandkød som ligner ægte tandkød. Tandkødet er udformet som naturligt tandkød med samme nubrede overflade, og er indfarvet i flere farver med aftegninger af tandrødder og tandkødskanter.

De tænder, der anvendes, er også langt mere naturtro, idet tænderne består af flere farvelag, og med fine toner, fyldninger og skygger i overfladen - nøjagtigt som i en smuk naturlig tand. Alt dette gør, at det er muligt at foretage en tanderstatning, som ser ud som ægte tænder, og som ikke kan skelnes fra naturlige tænder.

 

 

Behandlinger
 

Helproteser


Delproteser

Naturtro protese

Hybrid bro-protese

Immediat protese

Flexiteprotese

Provisoriske proteser

Ganespalte protese

Blød basisprotese

Bideskinner

Tandbeskytter

Snorkeskinner

Rebasering og duplikering

Udvidelse af proteser

Vedligeholdelse af proteser

Problemer med proteser