Problemer med tandprotesen?


En ny protese kan i begyndelsen give anledning til tryksår når protesen “sætter sig” og kommer helt på plads på gummen. På protesen slibes den kant væk, som er årsag til tryksåret, så protesekanten kommer til at passe og ikke længere generer.

Tryksår og smerte fra en ældre protese skyldes ofte, at protesen er slidt og pasformen dårlig, eller at biddet er utilstrækkeligt. Årsagen til disse problemer kan sjælden slibes væk, hvorfor protesen må tilpasses ved at støbe nyt aftryk i protesen eller ved at udskifte den.
Læs mere om blød bund/basis ved at klikke på: REBASERING

Meget lave gummer eller dårlige mundforhold, kan også være årsagen til tryksår og smerter. Problemerne kan ofte afhjælpes ved at lægge en blød bund/basis i protesen, så den ikke belaster den ømme gumme så hårdt.
Læs mere om blød bund/basis ved at klikke på: BLØD BASIS


 
 

Knækket protese, knækket tand, eller andre skader på proteser, kan vi reparere i løbet af 1-3 timer, eller mens du venter.


For lav bidhøjde kan give et "træt", "ældet" og "surt" udseende fordi man bidder for lavt sammen på sin protese. Dette skyldes ofte at protesen er blevet for lav pga. slid, og at gummerne er sunket sammen.


 


Dårlig tyggefunktion kan skyldes slidte tænder, eller et ikke optimalt bid, hvilket også kan give hovedpine og muskelspændinger.
Mundtørhed,  blister og svamp i munden kan være generende i forbindelse med proteser, ligesom mundvandet kan løbe og give sår i mundvigen pga. af dårlig funktion med protesen.

Der findes almindeligvis en løsning på problemerne, hvor protesen kan rettes op eller efterjusteres. Herefter opnås optimal funktion af tænderne.
Få en gratis og uforpligtende konsultation, hvor vi giver en vurdering af, hvilken behandling og løsning, som passer til dig, både med hensyn til funktion og kosmetik.
 

HUSK! at få et eftersyn af din tandprotese 1 gang om året, hvor din protese kontrolleres, renses og oppoleres og hvor dine slimhinder undersøges.

Du kan automatisk tilmelde dig indkaldelse til eftersyn 1 gang om året. Skriv eller ring til os. 

Behandlinger
 

Helproteser


Delproteser

Naturtro protese

Hybrid bro-protese

Immediat protese

Flexiteprotese

Provisoriske proteser

Ganespalte protese

Blød basisprotese

Bideskinner

Tandbeskytter

Snorkeskinner

Rebasering og duplikering

Udvidelse af proteser

Vedligeholdelse af proteser

Problemer med proteser