Tandbeskytter


På klinikken fremstilles også tandbeskyttere.

Disse bruges af mange sportsfolk, især inden for boksning, ishockey og kampsport, men også inden for mange andre sportsgrene, da der er stor fokus på, at sikkerhedsudstyret i orden

Tandskader i forbindelse med sportsudøvelser er stigende, da der i stigende grad udøves mere sport - også mere ekstreme sportsgrene.
Sportsklubber kan under normale omstændigheder ikke gøres ansvarlige for tandskader, og alt andet lige, er en tandskade ofte dyr, ødelæggende, smertefuld og langvarig. En tandbeskytter kan derfor være en særdeles fornuftig investering på linje med andet sports- og sikkerhedsudstyr.

En individuelt fremstillet tandbeskytter er væsentlig mere komfortabel end en standard tandbeskytter, som kan købes i sportsbutikker. En individuelt fremstillet tandbeskytter er langt mere sikker, fylder mindre, sidder væsentligt bedre fast, generer mindre, beskytter bedre og påvirker ikke åndedrættet under kraftanstrengelser.

På billedet nedenfor ses en individuel tandbeskytter. Her ses hvordan den passer i munden, og at den bløde og klare tandbeskytter slutter helt til omkring tænderne og tandkødet, dermed beskyttes både tænder og tandkød.


 

Behandlinger
 

Helproteser


Delproteser

Naturtro protese

Hybrid bro-protese

Immediat protese

Flexiteprotese

Provisoriske proteser

Ganespalte protese

Blød basisprotese

Bideskinner

Tandbeskytter

Snorkeskinner

Rebasering og duplikering

Udvidelse af proteser

Vedligeholdelse af proteser

Problemer med proteser